Boka din höbal idag!

ÅRETS SKÖRD ÄR SLUTSÅLD – HÖSTEN 2017 TILL VÅREN 2018!

Det är därför ej längre möjligt att lägga beställningar/bokningar för denna säsong.

Boka årets skörd redan nu för att säkra vinterfodret till din häst!

WP_20150803_09_03_10_Pro

Till balarna används ekologiskt odlade vallar som slås för att sedan ligga och torka i 1 till 2 dygn innan de pressas och plastas in till rundbalar. Vid etableringen av åkern har inget handelsgödsel används utan vallarna gödslas enbart med ren kogödsel från den egna gården.

Balarna är skördade i juli och augusti månad med hög torrhet. Balen håller ca 1,20 meter i diameter och väger ca 300-350 kg. Alla balarna är inplastade med 8 lager Silotite plast.

Balar finns hemma för omgående leverans/avhämtning. Betalning sker mot faktura.

Foderanalys finns för närvarande ej tillgängligt.

Pris: 500 kr per bal (inklusive moms).

 

Leveransförfarande

Vid självhämtning ombesörjer vi lastningen men kunden ansvara själv för att lasten surras fast ordentligt. Vid köp av 4 st balar eller fler vid ett tillfälle kan vi leverera inom Njurunda.

Vid leverans tillkommer en fraktavgift på 500 kr (inklusive moms).


Information om mögel:

Risk för mögel i höbalarna förekommer alltid. Ju torrare höet är (ju högre Ts-halten är) desto större risk för mögel finns det. Detta hänger ihop med att en torr bal innehåller mer syre och mindre vatten än en ensilagebal, vilket är idealiska förhållanden för mögelsvampar.

Möglet ger sig oftast till känna med ”vita prickar” eller ”vitt ludd”. De vita prickarna är jästsvampar och är inte skadliga för djur eller människa. Det går därför utmärkt att utfodra med en bal som har mindre angrepp av vitt mögel. Däremot utgör möglet en försämrad hållbarhet på fodret då det lättare kan ta värme och därmed måste förbrukas i snabbare takt än vanligt.

Men är möglet grönfärgat är det däremot farligt för djuren att äta och bör kasseras och ersättas med nytt foder.

En höbal som är infekterad med mer än 1/4 mögel ersätts kostnadsfritt mot en ny bal.

 

Beställ dina höbalar här!

Antingen lägger du din beställning med nedanstående formulär eller så går det bra att ringa eller skicka ett sms med din beställning till Mats på mobilnr 070 2653215.

* Obligatoriska uppgifter

Hur många höbalar vill du beställa? *

Leverans sker med följande alternativ: *

Säkerhetsfråga (skydd mot spam)

Vad är tre + fem? (svara med en siffra)

En beställning är bindande och kan efter erlagd order ej avbokas. Vi förbehåller oss rätten att avboka en kunds beställning vid händelse av brist på hö. Du måste acceptera våra villkor för att beställa.