Boka din höbal idag!

På grund av torkan har vi inget foder till salu hösten 2018 och våren 2019!

Det är därför ej längre möjligt att lägga beställningar/bokningar för denna säsong.

Reservera årets skörd redan nu för att säkra vinterfodret till din häst!

WP_20150803_09_03_10_Pro

Till balarna används ekologiskt odlade vallar som slås för att sedan ligga och torka i 1 till 2 dygn innan de pressas och plastas in till rundbalar. Vid etableringen av åkern har inget handelsgödsel används utan vallarna gödslas enbart med ren kogödsel från den egna gården.

Balarna är skördade i juli och augusti månad med hög torrhet. Balen håller ca 1,20 meter i diameter och väger ca 300-350 kg. Alla balarna är inplastade med 8 lager Silotite plast.

Balar finns hemma för omgående leverans/avhämtning. Betalning sker mot faktura.

Foderanalys finns för närvarande ej tillgängligt.

Pris: 500 kr per bal (inklusive moms).

 

Leveransförfarande

Vid självhämtning ombesörjer vi lastningen men kunden ansvara själv för att lasten surras fast ordentligt. Vid köp av 4 st balar eller fler vid ett tillfälle kan vi leverera inom Njurunda.

Vid leverans tillkommer en fraktavgift på 500 kr (inklusive moms).


Reservera ditt foder för kommande vintersäsong!

Att planera fodret åt ditt djur är viktigt för att inte riskera att bli utan vid ett eventuellt krisår som vintern 2017-2018. En annan stor fördel med att reservera ditt foder är att du binder priset till det dagsaktuella pris som råder när du får din reservation bekräftad. Du slipper därmed ovälkomna höjningar av priset vid en händelse av brist på foder.

Hur går det till?

Du lägger din reservation via hemsidan och får en kvittens på din inskickade reservation. Beroende på när du lägger din order så kan det dröja olika länge tills du får en bekräftelse på hur många balar du kommer att bli tilldelad. Bekräftelse på tilldelning av antal balar sker alltid efter sista september om du lägger din reservation mellan januari och augusti. Oktober till december meddelas tilldelning så fort som möjligt. Detta av praktiska skäl då skörden är avslutad i september och vi kan summera ihop och beräkna hur många balar som kan gå till försäljning. Det är även vid denna tidpunkt som eventuell prisjustering görs.

Reservationsavgift

Vid en bekräftad reservation tar vi ut en avgift på 500 kr (inklusive moms). Om kunden köper ut alla balar som denne har bokat återbetalas reservationsavgiften vid sista balleveransen (alternativt sista maj innevarande år). En reservation är inte bindande och du åtar dig inte att köpa allt på en och samma gång. Vid en händelse av att du inte behöver den reserverade mängden går det bra att avboka återstoden av din reservation, men då återbetalas ej reservationsavgiften.

Dock förbehåller vi oss rätten att ändra din reservation till din rådande förbrukning. Till exempel kan du inte boka 50 balar medan du egentligen bara har en förbrukning på 30 balar. Innan en reservation godkännes kommer det alltid att förgås av en dialog med oss för att fastställa ditt beräknade behov. Detta för att säkerställa att vi inte skall sitta på ett lager som kanske inte kommer att förbrukas och andra kunder som behöver foder blir utan istället.


Information om mögel:

Risk för mögel i höbalarna förekommer alltid. Ju torrare höet är (ju högre Ts-halten är) desto större risk för mögel finns det. Detta hänger ihop med att en torr bal innehåller mer syre och mindre vatten än en ensilagebal, vilket är idealiska förhållanden för mögelsvampar.

Möglet ger sig oftast till känna med ”vita prickar” eller ”vitt ludd”. De vita prickarna är jästsvampar och är inte skadliga för djur eller människa. Det går därför utmärkt att utfodra med en bal som har mindre angrepp av vitt mögel. Däremot utgör möglet en försämrad hållbarhet på fodret då det lättare kan ta värme och därmed måste förbrukas i snabbare takt än vanligt.

Men är möglet grönfärgat är det däremot farligt för djuren att äta och bör kasseras och ersättas med nytt foder.

En höbal som är infekterad med mer än 1/4 mögel ersätts kostnadsfritt mot en ny bal.

 

Beställ dina höbalar här!

Antingen lägger du din beställning med nedanstående formulär eller så går det bra att ringa eller skicka ett sms med din beställning till Mats på mobilnr 070 2653215.

* Obligatoriska uppgifter

Hur många höbalar vill du beställa? *

Vill du köpa eller reservera dina höbalar?

Leverans sker med följande alternativ: *

Säkerhetsfråga (skydd mot spam)

Vad är tre + fem? (svara med en siffra)

En beställning är bindande och kan efter erlagd order ej avbokas. Vi förbehåller oss rätten att avboka en kunds beställning vid händelse av brist på hö. Du måste acceptera våra villkor för att beställa.