Beställ närproducerat nötkött i Sundsvall

lada

Vår standard köttlåda:

Finns i två storlekar och innehåller hälften slumpvis valda stekar och hälften köttfärs. Stekar är samlingsnamnet på alla ädla styckningsdetaljer.

Styckningsdetaljer som kan ingå i en låda är följande: Bogstek, Ryggbiff, Entrecote, Innanlår, Ytterlår, Fransyska, Saltrulle och Rostbiff.

Köttfärsen mals på kött från framdelen av djuret och är paketerad i 500 grams påsar.


Standard Köttlåda 10 kg

Innehåller: 5 kg blandade stekar och 5 kg köttfärs.

Pris: 1500 kr  (150 kr/kg)

 

Nötfärslåda

Denna låda innehåller endast köttfärs av nöt. Köttfärsen är mald av framdelen av djuret, vakuumpackat i 500 grams förpackningar och uppmärkt med etikett. Den finns i 2 storlekar.

Nötfärslåda 5 kg Pris: 550 kr (110 kr/kg)
Nötfärslåda 10 kg Pris: 1100 kr (110 kr/kg)

 

Premium köttlåda 10 kg

Vår lyxigare köttlåda:

Denna låda innehåller noga utvalda styckningsdetaljer, lådan finns dock bara i ett begränsat antal per djur.

Innehåller: Oxfilé, Entrecote, Ryggbiff, Rostbiff, Innanlår, Grytbitar av Fransyska och Köttfärs av Högrev eller Bogstek.

Pris: 1950 kr  (195 kr/kg)


Beställ din köttlåda här!

TYVÄRR HAR VI SLUTSÅLT FÖR TILLFÄLLET!

Inga fler leveranser kommer ske under innevarande år.

(Tabellen visar ungefär hur många lådor som finns tillgängliga)

Månad 10 kg låda Nötfärslåda  Premium
 0 st kvar  0 st kvar  0 st kvar
 0 st kvar  0 st kvar  0 st kvar
 0 st kvar  0 st kvar  0 st kvar
 0 st kvar  0 st kvar  0 st kvar

* Obligatoriska uppgifter

Välj storlek på köttlådan *

Vill du lägga till en extra låda?

Vill du lägga till en extra köttbit på din beställning?

(Levereras i den mån det finns tillgängligt)

Vilken månad vill du boka in dig på? *

Säkerhetsfråga (skydd mot spam)

Vad är fem + tre? (svara med en siffra)

Så här går det till:

Vid beställning av en köttlåda sätts du upp på en väntelista (bokningslista). När listan är fulltecknad dvs. när beställningar som motsvarar ett helt djur mottagits, slaktas ett djur. Vi meddelar då kunden när avhämtning kommer att ske, vanligtvis ca 10 till 14 dagar efter slakt.

Vi har inga möjligheter att leverera köttlådorna utan kunden hämtar själv sin låda från vår gård. I samband med avhämtning skickar vi en faktura som vi ber kunden att betala.

Då Premium köttlådan endast finns i begränsat antal kan vi därför ej garantera att en beställd Premium köttlåda alltid kan levereras vid beställnings tillfället. Ni sätts då upp på en turordningslista och vi levererar så fort möjlighet ges.

En beställning är bindande och kan efter erlagd order ej avbokas. Vi förbehåller oss rätten att avboka en kunds beställning vid händelse av brist på kött.

Vänligen observera att lång väntetid kan förekomma, från beställning till klar leverans.

Du måste acceptera våra villkor för att kunna genomföra beställningen.

Information om vårat kött:

Vårt kött kommer från djur som enbart är uppfödda på naturligt gräs (vallensilage och torrhö, som går under benämningen grovfoder). Djuren föds på gården och betar ute hela sommaren och stallas in till hösten vid en ålder av 5 till 6 månader. Vid en ålder av ca två år (24 till 26 månader) är djuret fullvuxet och redo för slakt om det är en tjur. En ko lever flera år längre innan slakt och om den har fått kalv får den även den eftertraktade marmoreringen (insprängt fett i köttet).

Eftersom dem endast föds upp på grovfoder får köttet en högre andel Omega 3-fettsyror, i jämförelse med djur uppfött på en större andel spannmål och mindre grovfoder (vilket oftast är fallet i konventionell köttuppfödning). Detta då spannmålet innehåller små mängder Omega 3, men desto mer av de mindre hälsosamma Omega 6- fettsyrorna. Gräs och örter är däremot rika på Omega 3-fettsyror och har ett lågt innehåll av Omega 6.

Vår växtodling (vallensilage och torrhö) bedrivs helt utan bekämpningsmedel och konstgödsel. Vårt kött är även helt fritt från hormoner och GMO grödor och ingen antibiotika används i förebyggande syfte i uppfödningen.

Avståndet som djuren behöver fraktas inför slakt är inte länge än att det tar ca 20 min från ladugården i gästa till Gryttje Slakteri i gnarp, där slakt, styckningen och paketering sker.

Köttet hängmöras alltid minst 10 till 14 dagar beroende på hur länge det finns utrymme i slakteriet.

 

Om hanteringen av köttet:

Köttet är vakuumförpackat och klarar sig minst 2 till 3 veckor i kylen, förutsatt att förpackningen är obruten och hel. Mörningsprocessen fortsätter i vakuumpåsarna och köttet blir bara bättre med tiden. Skulle förpackningen bli skadad och vakuumet släppt i påsen måste köttet tillagas relativt omgående.

 

Om färgen på köttet:

Centralförpackat kött i livsmedelsaffärerna förpackas oftast med gas för att alltid se fräscht rött och nyslaktat ut. Då vi valt att inte använda oss av gas vid förpackningen (som t ex kan innehåller 80 % syrgas och 20 % koldioxid) så vakuumpackas allt vårat kött i lufttäta påsar. Gasen som används för att köttet skall se gott och aptitlig ut i butiken gör att fettsyror och proteiner oxiderar, vilket i sig gör att köttet blir segare och tappar smak. Även E-vitaminhalten sjunker och köttets naturliga mörningsprocess avstannar nästan helt. Detta konstaterades år 2011 i en avhandling gjort av Åsa Lagerstedt Norström som är doktorand i agronomi vid Sveriges lantbruksuniversitet (SLU).

Färgen på vårt kött får därför den naturligt lite gråare nyansen vilket är ett tecken på ett stycke kött utan onaturliga och onödiga tillsatser. Helt naturligt!